Kib*szott terroristának nevezte Putyint az ukrán elnök

Zelenszkij egy televízióinterjúban fakadt ki és Donald Trump volt amerikai elnök korábbi kijelentéseire is reagált.

2023. november 6., 09:28

Szerző:

Donald Trump azt mondta, újraválasztása esetén 24 órán belül megoldhatja az ukrajnai háborút. Zelenszkij erre meghívta Trumpot Ukrajnába, és azt mondta, mindössze 24 percre van szüksége, hogy elmagyarázza a volt amerikai elnöknek, miért nem tud békét teremteni. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az NBC News "Meet the Press" című műsorának adott interjút, amelyben egyebek mellett terroristának nevezte az orosz elnököt.

„Trump azt mondta, hogy neki 24 órán belül sikerülne befejezni a háborút. Erre most mit mondjak? Nagyon szívesen látjuk, Biden elnök is volt itt, és ő megértett néhány olyan problémát, amit csak akkor mérhet fel valaki, ha itt van személyesen. Tehát meghívom Donald Trumpot” – mondta Zelenszkij az NBC Newsnak.

Az ukrán elnök egyébként egyáltalán nem biztos abban, hogy Trump egy esetleges újraválasztás esetén támogatná Ukrajnát Oroszországgal szemben. 

Zelenszkij a beszélgetés során meglehetősen indulatosan beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökről.

„Nem állunk készen arra, hogy odaadjuk a szabadságunkat ennek a kibaszott terroristának” – jelentette ki. Majd elmondta, a háborúnak nagy a tétje, és a harcokban Ukrajna a legjobb embereit veszíti el, de nem fogják feladni a harcot.

(Kiemelt kép: Ruslan Kaniuka / NurPhoto / NurPhoto via AFP)