Az ukrán vezetés szerint semmi ok a pánikra

Volodimir Zelenszkij elnök arra kérte az ukránokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.

2022. január 24., 21:20

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői videoüzenetében arra kérte az ukránokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat, és „ne kiabálják, hogy minden odaveszett”.

„Mindent kézben tartunk. Nincs ok a pánikra” 

– szögezte le, miután véget ért a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) hétfői ülése. Az elnök szavai szerint a vezetés azon dolgozik, hogy békés rendezéssel teljes mértékben enyhüljön a helyzet Kelet-Ukrajnában.  

„Mindent tudunk. Mindenre készen állunk. Bízunk a legjobbakban. Ennek érdekében mindent megteszünk partnereinkkel, diplomatáinkkal és katonáinkkal együtt. Ők a mi legjobbjaink, ők védenek meg minket, nekünk pedig őket kell megvédenünk azzal, hogy nyugodtak maradunk, és nem kiabáljuk, hogy minden odaveszett”

– hangoztatta Zelenszkij. Olekszij Danyilov, az RNBO titkára úgyszintén nyugalomra szólította fel az ukránokat, továbbá a médiát is annak érdekében, hogy oldódjék a feszültség.

„A jelenlegi helyzet teljesen egyértelmű számunkra. Nincs okunk a pánikra... Számunkra semmi újdonság nincs abban, ami ma történik... Nehéz helyzet van-e most? A mi helyzetünk 2014 óta nehéz”

– fogalmazott a tisztségviselő.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Bankovában, Kijevben 2022. január 19-én. Fotó: Alex Brandon / POOL / AFP)