Zelenszkij: nőtt a csaplinei vasútállomás elleni rakétacsapás halálos áldozatainak száma

Huszonkettőre nőtt a kelet-ukrajnai vasútállomás elleni rakétatámadás halálos áldozatainak száma, jelentette be szerda éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, azt is hangoztatva, hogy Oroszországnak az Ukrajna elleni háborúban tett minden lépéséért felelnie kell.

2022. augusztus 25., 08:08

Szerző:

Zelenszkij nem sokkal korábban, az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén videokapcsolaton keresztül felszólalva már beszélt arról, hogy az orosz hadsereg csapást mért a Dnyipropetrovszk megyében lévő csaplinei vasútállomásra, és találat ért egy szerelvényt is, amelynek négy kocsija kigyulladt. Akkor 15 halálos áldozatról és 50 sebesültről tett említést. Orosz részről egyelőre nem kommentálták a bejelentést.

 Az ukrán elnök éjjel megismételte a függetlenség napja alkalmából nem sokkal korábban is hangoztatott véleményét, hogy Kijev erőt merített az Oroszország által indította háborúból, és csapatai tovább küzdenek a szabad Ukrajnáért, amelyben „a megszállóknak (...) nyomuk sem maradhat”.

„Kétség nem fér hozzá, hogy kiűzzük a behatolókat az országból” 

– fogalmazott Zelenszkij.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij 2022. március 2-ai videóüzenetében. fotó: UKRAINE PRESIDENCY / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.