Az Egészségügyi Világszervezet bármelyik pillanatban kihirdetheti a globális vészhelyzetet

2020. január 30., 15:38

Szerző:

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) – amely múlt heti legutolsó ülésén elutasította a nemzetközi egészségügyi vészhelyzet deklarálását az ehhez nem elegendő ismeretre hivatkozva a kínai koronavírus-járvány miatt – csütörtökön újra ülésezni fog. A világszervezet utóbbi napokban gyökeresen megváltozott kommunikációja miatt minden szakértő arra számít, hogy

ez alkalommal kihirdetik a vészhelyzetet.

A múlt heti WHO-ülésen nagyjából egyenlő arányban foglaltak állást a szakértők a vészhelyzet bevezetése mellett és ellen. Szerdán azonban már azok a hangok kezdtek felülkerekedni, amelyek szerint hiba volt elmulasztani ezt a döntést már a múlt héten.

A tanácsülés, amely a WHO igazgatójának hivatott tanácsot adni a szükséges intézkedésekről, 13 óra 30 perckor kezdődött Genfben – írta az Index.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.