A Walt Disney is faképnél hagyta Elon Muskot

Az Apple és az IBM után a Disney sem hirdet a Musk kezében lévő a korábban Twitter néven működő X-en.

2023. november 18., 13:56

Szerző:

Több vezető amerikai cég után a Walt Disney Company is felfüggesztette a reklámozást az X (korábban Twitter) közösségi hálózaton, mert hirdetéseik nácibarát tartalom mellett jelentek, továbbá a cég tulajdonosa, Elon Musk kijelentése miatt a zsidókról – idézi a The Hollywood Reporter tudósítását a privatbankar.hu.

Az IBM és az Apple a héten közölte, hogy szünetelteti az X-en való hirdetést, miután egy jelentés szerint hirdetéseik a nácikat dicsérő anyagok mellett jelentek meg – írja a portál.

A két vállalat az X közösségi hálózat legnagyobb hirdetői közé tartozik.  A Disney mellett más nagy hollywoodi stúdiók, a Lionsgate és a Paramount Global is bejelentette, hogy ideiglenesen felhagynak a reklámozással az X-en, miután Elon Musk nagy felháborodást váltott ki azzal, hogy egy szerdai bejegyzésében igazat adott annak a felhasználónak, aki azzal vádolta a zsidókat, hogy gyűlölik a fehér embereket.

(Kiemelt kép: a SAG-AFTRA tagjai és támogatói a Disney Studios előtt a sztrájk 95. napján a kaliforniai Burbankban, 2023. október 16-án a hollywoodi stúdiók ellen tüntetnek. A Walt Disney Company 2023. október 16-án ünnepelte a cég alapításának 100. évfordulóját. Fotó: Robyn Beck AFP)

 

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.