Részegen ágyúzhatta a Wagner-csoportot egy orosz tiszt, Prigozsin elfogta

Alkoholos állapotban az oldlaukon harcoló Wagner-csoport katonáit ágyúzhatta Bahmutnál egy orosz tiszt, nem tette zsebre, amit Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezértől kapott.

2023. június 5., 18:04

Szerző:

Elfogtak egy orosz parancsnokot, Roman Venyevityint az oroszokkal harcoló Wagner-zsoldoscsoport tagjai. A Wagner által a fogoly tisztről közzétette videóból az is kiderült, azzal vádolják, hogy részegen ő maga ágyúzta orosz oldalról a Wagnert Bahmutnál, egyszerűen azért, mert nem kedveli a zsoldosokat.

Nem ez Jevgenyij Prigozsin orosz oligarcha és Wagner-zsoldosvezér első ilyen állítása, korábban közölte, nagy veszteséget szenvedtek a Wagner csapatai, miután velük rivalizáló, reguláris orosz egységek aláaknázták az általuk használt utakat.

Az akció jelenetős eszakalációnak tűnik Prigozsinék részéről, miután a Bahmutot elfoglaló zsoldosvezér Telegramon szinte már naponta támadja az orosz hadvezetést és hadsereget szerinte inkompetens lépéseik miatt. Hétfőn például Prigozsin arról számolt be, Bahmut körül az ukrán hadsereg több helyen is áttörte az orosz vonalakat, ezt pedig „szégyenletesnek” minősítette.

(Kiemelt kép: Roman Venyevityin orosz parancsnok a Wagner fogásában. Fotó: @wartranslated, Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.