Kivonul a Wagner Bahmutból

A Wagner zsoldoscsoport erői megkezdték a kivonulást az ukrajnai Bahmut városából – jelentette be Jevgenyij Prigozsin. 

2023. május 25., 17:44

Szerző:

A Wagner-csoport még ma elkezdi a kivonulást és június 1-jéig be is fejezi a kivonulást Bahmutból és átadja a város ellenőrzését az orosz hadseregnek – jelentette be Prigozsin, hozzátve, hogy ha az orosz reguláris erők képtelenek lesznek kezelni a helyzetet, akkor készek visszatérni.

Kijev szerint azonban a város egyes részeit továbbra is az ukrán csapatok ellenőrzik. 

A felvételen – melyet a BBC szerint egy bahmuti gyógyszertár környékén vettek fel – Prigozsin azt mondja a Wagner zsoldosainak, hogy hagyjanak hátra lőszert az orosz csapatoknak, továbbá arról beszél, hogy néhányan még maradnak segíteni a reguláris csapatoknak. 

(Kiemelt képünk: A Concord – a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetőjéhez, Jevgenyij Prigozsinhoz köthető cég – sajtószolgálatának Telegram-fiókján 2023. május 5-én közzétett felvételen látható, amint Jevgenyij Prigozsin az orosz hadsereg legfelsőbb vezetőihez fordul, miközben egy meg nem nevezett helyszínen az általa elesett Wagner-harcosokként bemutatott holttestek előtt áll.)

Tegnap 20:33

Recep Tayyip Erdoğan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását.

Tegnap 18:45

Helyi idő szerint délután 17 órakor (közép-európai idő szerint 16 órakor) bezártak a szavazóhelyiségek Törökországban a vasárnapi elnökválasztás második fordulójában. A legnagyobb ellenzéki párt szerint egy volt képviselőjük megsérült egy összetűzés során.