„Ti büdös disznók” – a Wagner-csoport vezetője ismét szidja az orosz hadvezetést

Prigozsin szerint az orosz hadvezetés nem védi meg Oroszországot. 

2023. május 31., 12:08

Szerző:

Dróntámadás érte Moszkvát kedd hajnalban, amely kiverte a biztosítékot az orosz hadvezetéssel kritikus Jevgenyij Prigozsinnál. Egy hangfelvételen büdös disznóknak nevezi Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt. Szerinte előbbiek csak a kövér ülepükön ülnek az irodában, és drága krémekkel kenegetik azt, ahelyett, hogy megvédenék Oroszországot – írja az Index.

A Wagner-csoport vezetője szerint a támadásra számíthattak volna, ő maga is többször figyelmeztette őket, de az orosz hadvezetés ezt nem vette komolyan.

„Hogy a pokolba engedhetitek azt, hogy drónok repkedjenek Moszkva fölött?”

– hangzik el a felvételen. 

A 25-30 drónt alkalmazó támadásban két toronyház is megrongálódótt, többségüket az orosz főváros felé közeledve lőttek ki. Az ukránok tagadják, hogy ők indították volna a csapást. 

(Kiemelt képünkön: Jevgenyij Prigozsin. Fotó: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.