Putyin egyenesen a Miniszterelnökségre hajtott páncélautójával a repülőtérről, ahol Orbánnal tárgyalt

2019. október 30., 17:00

Szerző:

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről egyenesen a budai Karmelita kolostorhoz hajtott páncélozott elnöki limuzinjával, keresztül a csaknem lebénított Budapesten Vlagyimir Putyin. Az elnöki konvoj a Lánchídon keresztül ért át a Duna bal partjára, a menetet többen az út mentén figyelték.

Vlagyimir Putyin Budapesten
Fotó: Soós Lajos

Putyint Orbán Viktor kormányfő fogadta a Miniszterelnökség kapujában, majd négyesben tárgyaltak Szergej Lavrov orosz és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, Balla János miniszterelnöki főtanácsadó társaságában.

Vlagyimir Putyin Budapesten
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vlagyimir Putyin Budapesten
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogy pontosan miről tárgyaltak a felek, arról csak előzetes információk álltak rendelkezésre. A Paks II. felépítéséhez adott tízmilliárd dolláros orosz hitel feltételeiről, a gázvezetékekről, valamint a 2021-ben lejáró gázszerződésről is szó eshetett. Putyin és Orbán sajtótájékoztatót egyelőre nem tartottak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.