Videó: Kim Dzsongun fotósait szinte Oroszországban felejtették

A két fotós a már mozgásban lévő vonatra  kapaszkodott fel. 

2023. szeptember 17., 14:38

Szerző:

Komszomolszk-na-Amure városában Kim Dzsongun észak-koreai diktátor páncélozott luxusvonata Vlagyivosztok felé indult. Mihail Degtyarev, Habarovszk régió kormányzója és Alekszandr Zhornik, Komszomolszk-on-Amur polgármestere szovjet stílusban megtapsolták a vezetőt, amikor a vonata kihajtott az állomásról. 

Kim Dzsongun médiacsapata azonban minden bizonnyal a búcsúceremóniával volt elfoglalva, ezért nem vették észre, hogy nélkülük indult el a vonat – számol be a Metro.

(Kiemelt képünk képernyőfelvétel, amelyen Kim Dzsongun fotósai felugranak a mozgó szerelvényre.)

 

16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.