Puskával kedveskedtek egymásnak a diktátorok

Kim Dzsongun egy orosz puskát kapott ajándékba az orosz diktátortól, Putyin is kapott egy észak-koreai gyártmányú fegyvert.

2023. szeptember 14., 20:18

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz-elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető puskát adtak egymásnak ajándékba – közölte a Kreml hírét az rtl.hu.

A Guardian szerint Putyin a legkiválóbb minőségű orosz puskát adta ajándékba Kim Dzsongunnak. Cserébe ő is kapott egy észak-koreai gyártmányú puskát – mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Putyin emellett egy olyan űrutazáshoz használatos kesztyűt is adott Kimnek, amely már többször járt az űrben. Kim Dzsongun az oroszországi találkozójukon meghívta Putyint Észak-Koreába, Putyin pedig elfogadta a meghívást – jelentette csütörtökön a KCNA phenjani állami média. 

(Kiemelt kép: Ezen a 2023. szeptember 13-án készült képen, amelyet az észak-koreai hivatalos Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szeptember 14-én tett közzé, Vlagyimir Putyin orosz elnök (elöl jobbra) üdvözli Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt (elöl balra) az oroszországi Amur régióban található Vosztocsnij kozmodromban. STR / KCNA VIA KNS / AFP)