Veronai buszbaleset: itt a jogerős ítélet

V. Jánost hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

2021. október 26., 13:32

Szerző:

Öt évvel a történtek után megszületett a jogerős ítélet: hat évre ítélte a másodfokon eljáró bíróság V. Jánost, a veronai buszbaleset ügyének vádlottját, aki a tragédia idején az autóbuszt vezette – írja az Index. V. János nem jelent meg a Velencében tartott tárgyaláson. Büntetését  Olaszországban kell letöltenie, a szabadságvesztés letöltését pedig legkésőbb 4-5 hónap múlva kell megkezdenie.

A vádlottat az elsőfokú ítélet mellékbüntetésében örökre eltiltották Olaszországban a járművezetéstől, ezzel szemben Magyarországon jogosítványának visszaszerzéséért folyamodott, és sikeresen vissza is szerezte azt. A most megszülető döntés az első fokon megállapított kártérítéséi igényeket is jóváhagyta.

(Kiemelt kép: Fotó: MTI/EPA/Vigili Del Fuoco)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.