Véres leszámolásba torkollott a Vörös Kommandó tagjainak letartóztatása

A legfrissebb értesülések szerint legalább 21 ember vesztette életét és heten megsebesültek a brazil rendőrség kedden pirkadat előtt végrehajtott razziájában Rio de Janeiro városának Vila Cruzeiro nevű szegénynegyedében.

2022. május 25., 06:58

Szerző:

Korábban a G1 helyi hírportál a hatóságokra hivatkozva tizenegy halottról jelentett, de a helyi idő szerinti délutáni órákban további holttestek kerültek elő. A G1 tudomása szerint a Comando Vermelho (Vörös kommandó) nevű bűnszervezet vezetőinek elfogására indított rendőrségi akció nyomán heves tűzpárbaj tört ki.

A halottak közül tízen feltételezett bűnözők voltak, illetve a golyózáporban a favela egyik lakója is halálos találatot kapott. A többi halottat egyelőre nem sikerült azonosítani. A katonai rendőrség és a szövetségi autópálya-rendőrség közös művelete során a hatóságok több járművet, gépfegyvereket, pisztolyokat és kézigránátokat is lefoglaltak.

A brazil rendőrség kábítószerkereskedők ellen indított egyik tavalyi akciójának legalább 28 halálos áldozata volt szintén Rio de Janeiro városában. A nagy befolyással rendelkező bűnszervezetek egymással is vetélkednek a szegénynegyedek, valamint a drogkereskedelem és egyéb illegális tevékenységek ellenőrzéséért.

(Kiemelt képünk illusztráció.  Fotó: Twitter)