Ukrán-orosz tárgyalások: hétvégén jön a harmadik forduló

Ezt Vlagyimir Putyin telefonon közölte a német kancellárral.

2022. március 4., 16:28

Szerző:

Oroszország közölte Németországgal, hogy a hétvégén lesz a harmadik tárgyalási forduló Ukrajnával – mindezt a CNN közölte péntek délután.

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta Olaf Scholz német kancellárnak, hogy a hétvégére kitűzték az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások harmadik fordulóját – olvasható a német kancellári hivatal közleményében a két államfő pénteki telefonbeszélgetését követően.

A csütörtökön tartott második tárgyalási forduló nem hozott olyan eredményeket, amelyekre Ukrajnának szüksége lett volna – jelentette ki az egyik ukrán tárgyalófél a megbeszélések befejezése után. A civileknek szánt humanitárius folyosókról azonban megállapodtak ezen a tárgyalási fordulóban.

„Sajnos, az Ukrajna számára szükséges eredmények még nem születtek meg. Megoldás csak a humanitárius folyosók megszervezésére van” – írta az egyik tweetjében Mihajlo Podoljak magas rangú ukrán tisztviselő.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin. Fotó: MTI/EPA/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.