Meglepő lépés segítheti győzelemre az oroszokat

A régi szovjet rakétákból bőven van elég, hogy a stratégiaváltás akár sikeres legyen. 

2022. június 26., 16:19

Szerző:

Az oroszok változtattak az Ukrajna területére irányuló rakétacsapások stratégiáján – mondta Vadim Denisenko az ukrán belügyminiszter tanácsadója. 

„Oroszország megváltoztatta a tüzérségi stratégiáját, tömegesen lövik az ukrán városokat. Korábban néhány rakétát lőttek ki, de most már tucatjával. Különböző pontokról tüzelnek. Ezért nehéz a légvédelemnek megbirkózni velük. A kilőtt rakétákat a múlt század közepén fejlesztették ki, amelyeket repülőgép-hordozók, cirkálók és hadihajók megsemmisítésére tervezték. Akár ezer kilogramm robbanótöltettel és akár 3000-4000 kilométeres sebességgel rendelkeznek. lehetetlen kivédeni őket”

– magyarázta Denisenko. Hozzátette, hogy szerinte az oroszoknak elegendő készlete van a régi szovjet felszerelésekből. 

„Ezek a rakéták nem pontosak, és katonai célokra tervezték őket. Rengeteg pusztítást okoznak. Oroszország nem tudja újraindítani a nagy pontosságú és hatótávolságú berendezések gyártását, de a régi szovjet berendezésekből van elég készlet”

– mondta Denisenko.

Az ukrán UNIAN korábbi beszámolója szerint, június 25-én az Orosz Föderáció Tu-22M3 nagy hatótávolságú bombázógépekkel támadta meg Ukrajnát Fehéroroszország területéről. beszámolók szerint az oroszok több mint ötven rakétát lőtt ki országszerte. Vasárnap reggel Kijev volt az oroszok célpontja, előzetesen négy-hat rakétát lőttek ki, ebből kettőt a légvédelmi erők lőttek le. 

(Kiemelt képünk: Mentők akcióban egy orosz légicsapásban megsemmisült lakóház mellett az ukrajnai Kijev Sevcsenkivszkij kerületében. 2022. június 26. Fotó: Maxym Marusenko/NurPhoto / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.