Rakétatámadás érte Kijevet

Több robbanás volt vasárnap kora reggel az ukrán főváros, Kijev központi, Sevcsenkivszkij nevű kerületében - közölte Vitalij Klicsko, a város polgármestere a Telegram közösségi alkalmazáson.

2022. június 26., 09:53

Szerző:

A robbanások okáról és az áldozatokról egyelőre nincs információ.

Mentőcsapatok indultak a helyszínre. Részletesebb információk, később lesznek – írta Klicsko. Hozzátette: lakókat mentenek ki két épületből.

A Sevcsenkivszkij történelmi negyed, Kijev egyik központi városrésze, ahol egyetemek, éttermek és művészeti galériák találhatók.

A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.

Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).