Undorodik a transzneműektől a cseh elnök

Öncsonkításnak tartja a nemváltoztatást Milos Zeman.

2021. június 28., 06:59

Szerző:

Visszataszítónak nevezte a transzneműeket a CNN-nek adott interjúban Milos Zeman cseh elnök, akit a melegellenessé eltérített pedofiltörvényről is kérdeztek.

„Ha valaki nemváltoztató műtéten esik át, azzal lényegében az öncsonkítás bűnét követi el. Minden műtét kockázatot jelent, és ezek a transzneműek számomra undorítóak” - fejtette ki Milos Zeman. Szerinte durva politikai hiba beavatkozni az Európai Unió bármely tagországának belügyeibe, és megvédte a magyar miniszterelnököt. „Orbán Viktor azt mondta, hogy ő nem a homoszexualitás ellen van, de ellenzi nem csak a szülők, hanem a gyerekek szexuális felvilágosításának manipulációját is”, idézték Milos Zemant. A cseh elnök hozzátette azt is, nem lát okot arra, hogy ne értsen egyet Orbán Viktorral. „Engem is zavarnak a szüfrazsettek, a Me too mozgalom és a Prága Pride is”, mondta.

Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésére érkezve arról beszélt, hogy a törvény nem a homoszexualitásról szól, hanem a gyermekek védelméről: „Nincs ilyen melegellenes] törvényünk, a gyermekek védelméről hoztunk törvényt.” Orbán szerint a törvény kritikusai anélkül bírálják a magyar jogszabályt, hogy azt elolvasták volna. A csütörtöki ülésen többen jelezték Orbánnak, hogy „távozni is lehet az EU-ból”.

Kiemelt képünk: Mikos Zeman. Ralf Hirschberge/ dpa/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.