Tragikus hirtelenséggel, a fia karjaiban halt meg a szerb elnök első felesége

Ksenija Vucsicsot hétfőn délután temették el.

2022. január 31., 15:28

Szerző:

„Ma este Belgrádban hirtelen, 56 évesen meghalt az első feleségem, Ksenija Vucsics, két gyermekünk, Danilo és Milica édesanyja. A későbbiekben tájékoztatjuk a családot és a barátokat a temetés helyéről és időpontjáról” – írta közösségi oldalán szombaton Alekszandar Vucsics szerb elnök.

A halál okát hivatalosan még nem erősítették meg. A szerb elnök annyit nyilatkozott az esetről, hogy a mentősök egy órán keresztül próbálták újraéleszteni a volt feleségét. Akkor hozzátette: a halál okát egyelőre nem tudja. A legtöbb helyi portál arról ír, hogy Ksenija Vucsics otthon, a fia karjaiban halt meg. Vojislav Seselj politikus pedig most ezt nyilatkozta a Hit Tweet című műsorban: „Amennyire hallottam, egy vérrög okozott problémát a szívében, nem lehetett megmenteni” – mondta a Hallo! cikke szerint. Viszont a közeli család nem reagált még a nyilatkozatra.

Ksenija Vucsicsot hétfőn délután temették el egy belgrádi temetőben, írja a Republika.rs. A szerb elnök a közösségi oldalán is elbúcsúzott első feleségétől. „Köszönöm, hogy ilyen hűséges barát voltál, hogy ennyi éven át támogattál, és önzetlenül a legjobbat nyújtottad. Segítettél a mi Szerbiánknak és az embereknek, hogy lépést tegyünk előre. A fiunk ölelésében aludtál el, azt hiszem, így is akartad, hiszen Milica és Danilo ölelése volt az egész világod. Nyugodj békében, és nagyon köszönök mindent. A te Alekszandarod" – írta Vučić az Instagramon.

Ksenija Vucsics újságíró volt. A temetésén megjelent többek között Goran Vesics, Ivica Dacsics, Ana Brnabics és Vojislav Seselj is – írja az Index.hr. Seselj egy szélsőségesen nacionalista szerb politikus, akit többek között a Hágai Nemzetközi Törvényszék a délszláv háborúban elkövetett emberiség elleni bűncselekmények elkövetésével vádolt.

(Kiemelt kép: Aleksandar Vucic szerb elnök. Fotó: John Thys / Pool / AFP)

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.