Tovább növekszik a Moszkva melletti robbanás sérültjeinek száma

Minimum negyvenhárman megsérültek a Moszkva melletti Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzemben történt robbanás következtében. Hatan intenzív osztályra kerültek.

2023. augusztus 9., 14:24

Szerző:

Az üzemből a dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket evakuálták. 

Az orosz tévé műsorvezetője úgy tudja,

már legalább 43 sérültet szállítottak kórházba. Hatan az intenzív osztályre kerültek, további 22-en a traumatológiára. Illetve öt ember még a romok alatt lehet. 

Jelenleg huszonhárom mentőegység és öt katasztrófavédelmi csapat dolgozik a mentésen a robbanás helyszínén – közölte Vlagyimir Szolovjov Telegram-oldalán.

 

Amint arról korábban beszámoltunk, robbanás történt a Moszkva megyei Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzemben, a pirotechnikai termékek raktárában. A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét.

(Kiemelt képünk: Ezen a 2023. augusztus 9-én, Andrej Vorobjov, Moszkva régió kormányzójának hivatalos Telegram-fiókján közzétett képen orvosok segítenek azoknak az embereknek, akik megsérültek egy robbanásban, amely a Zagorszk optikai-mechanikai üzem területén történt Szergejev Posad városában, a fővárostól, Moszkvától mintegy 56 km-re északkeletre. Handout / Telegram / vorobiev_live / AFP)