Több tucat embert még keresnek, és négyet holtan találtak Japánban a földcsuszamlás miatt

A szombati földcsuszamlás után még hétfőn is több száz katona és tűzoltó keresi a sár és romok alá temetett áldozatokat.

2021. július 5., 19:58

Szerző:

Még hétfőn is több tucat ember után kutatnak a japán katasztrófavédelem munkatársai a szombati földcsuszamlás után a romok alatt Atamiban, a Tokiótól délnyugatra fekvő városban – írja az AP News. 130 olyan lakóház van a településen, amit részben vagy teljesen betemetett a sárlavina. 

A Sizouka prefektúra katasztrófavédelmi biztosa, Takamichi Sugiyama elmondása alapján 80 ember holléte és állapota még mindig nem ismert. Eredetileg 147 voltak az eltűntek száma, de ez lecsökkent, amikor a hatóságok megtudták, hogy többen máshol tartózkodtak a katasztrófa idején, mivel a környéken sok ingatlan csak nyaralóként funkcionál. Eddig 25 embert mentettek ki a romok alól, és négy embert találtak holtan. 

A japán miniszterelnök, Yoshihide Suga azt nyilatkozta, hogy a mentésen dolgozók mindent megtesznek a romok alatt lévő emberek kimentéséért. Hozzátette: három járőrhajó és hat katonai drón segíti a több száz katonát és tűzoltót a keresésben.

(Kiemelt kép: David Mareuil / Anadolu Agency/AFP)