TikTok-on hirdetnek az embercsempészek

Lett oknyomozó újságírók épültek be egy embercsempész bandába.

2023. október 8., 09:58

Szerző:

Embercsempész-hálózatot lepleztek le egy lett televíziós csatornának dolgozó beépített riportercsapat segítségével – írja az Euronews

A TikTok-on közzétett toborzó hirdetésre reagálva az újságírók inkognitóban csatlakoztak egy bandához, majd figyelmeztették a határőröket.

A fedett akció során 30 embercsempészt és menekülőt vettek őrizetbe. A lett hatóságok szerint szeptember óta csaknem 10 ezer belarusz határátkelési kísérletet hiúsítottak meg.

(Kiemelt képünk: Lengyelországba átjutni szándékozó menekültek táboroznak a fehérorosz-lengyel határon lévő Bruzgi-Kuznica határátkelő közelében 2021. november 17-én. Maxim GUCHEK / BELTA / AFP)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.