Ismét elefántok zuhantak a Pokoli szurdokba, le kellett zárni a vízesést

Lezártak a látogatók előtt egy híres thaiföldi vízesést, mert ismét elefántok zuhantak a mélybe a heves esőzések okozta áradásban.

2022. augusztus 1., 10:43

Szerző:

Két elefánt zuhant a 150 méter mély Haew Narok (Pokoli szurdok) vízesésbe a Khao Yai Nemzeti Parkban, ahol korábban is történtek már hasonló szerencsétlenségek. A népszerű kirándulóhely szeptember végéig zárva marad, hogy kiemeljék a hatalmas állatok tetemét és megelőzzék hasonló balesetek bekövetkeztét.

Az esős évszakban veszélyt jelentenek a hirtelen áradások a Thaiföld középső részén fekvő nemzeti park legnagyobb és legmagasabb vízesésénél. A Nation Thailand című című lap szerint 1986 óta 27 elefánt zuhant szakadékba a vízesésnél. 2019 októberében egyszerre 11 elefánt veszett oda: egy elefántcsorda kelt át a 150 méter magasból lezúduló vízesés tetején, mikor egy erős hullám elragadta őket és a mélybe zuhantak.

A 2000 négyzetkilométeres, világörökségi listán is szerepelő nemzeti park mintegy 300 vadon élő elefántnak ad otthont. Az ismétlődő balesetek miatt a hatóságok azt ígérték, hogy biztonságos átjárót alakítanak ki a csordáknak a folyón a vízesésnél.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Thailand tourism)