Támogatásáról biztosította Ukrajnát az amerikai, a német és a francia külügyminiszter

Oroszországot pedig felszólították, hogy vonja vissza csapatait a határról.

2021. április 9., 21:34

Szerző:

Antony Blinken amerikai külügyminiszter, valamint francia és német kollégája, Jean-Yves Le Drian és Heiko Maas pénteken felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel csapatai ukrán határra vezénylésével, és támogatásáról biztosította Kijevet a Moszkvával való szembenállásában – közölte az amerikai külügyminisztérium.

Blinken és Le Drian telefonon egyeztetett. Ned Price amerikai külügyi szóvivő közölte: a két politikus „megtárgyalta, hogy Oroszországnak véget kell vetnie veszélyes és felelőtlen kijelentéseinek, a megszállva tartott Krímben és az ukrajnai határán történő csapaterősítésnek, valamint a kelet-ukrajnai frontvonal mentén elkövetett provokációknak".  

Egy másik telefonbeszélgetésben Blinken és Maas „hangsúlyozta Ukrajna támogatásának fontosságát az egyoldalú orosz provokációkkal szemben" a frontvonal mentén – közölte Price.

 (Kiemelt képünk: Volodymyr Zelensky ukrán elnök látogatást tesz kelet-ukrajnai konfliktus zónában. 2021 Április 9. Fotó: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE )

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.