Szijjártó Péter: Magyarország elítéli az Izraelt ért terrortámadást

Magyarország elítéli az Izraelt szombat hajnalban ért terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki a veszteségek miatt – írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

2023. október 7., 12:37

Szerző:

Szijjártó Péter közölte, a tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartják velük a kapcsolatot, és folyamatosan veszik fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak. „Az Izraelben tartózkodó magyarokat arra kérik, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez” – írta a miniszter, megjegyezve, hogy eddig még nem érkezett segélykérés. Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a brutális terrortámadást, elismeri Izrael önvédelemhez fűződő jogát, és őszinte együttérzését fejezi ki Izrael kormányának és az izraeli népnek az őket ért veszteségek miatt. „Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről”– írta a miniszter.

Ahogy arról beszámoltunk, folyamatosan rakétákat lőnek a Gázai övezetből Izraelre, izraeli katonákat ejtettek túszul és utcai harcok folynak Izraelben a behatolt Hamász egységekkel.

(Kiemelt képünkön:Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter. Fotó: ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)