Szecsuáni csirke mellé krétakori dinoszaurusz-lábnyom lett a desszert

A korai kréta időszakból származó dinoszaurusz-lábnyomokat fedezett fel egy vendég a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány egyik étteremének udvarán.

2022. július 18., 11:34

Szerző:

A férfi, aki július 10-én a leshani étteremben vacsorázott, az udvaron néhány különleges mélyedést vett észre. Azt gyanította, hogy dinoszaurusz-nyomokat talált, és ezt a feltételezését megosztotta egy szakértővel, Hszing Litával, a Kínai Földtudományi Egyetem docensével.

Hszing egy paleontológusokból álló csapattal vizsgálta meg a helyszínt. Megállapították, hogy két brontoszaurusz nyomai maradtak ott a korai kréta időszakból. A nyolc méter hosszú, növényevő szauropodák mintegy 100 millió évvel ezelőtt élhettek a folyó mentén a térségben. Leshanban azonban először fedeztek fel dinoszaurusz-lábnyomot – mondta el Hszing.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI | Nagy Lajos)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.