Scholz: nem számíthatunk energiára Oroszországtól a belátható jövőben

Nem számíthatunk energiára Oroszországtól a belátható jövőben – mondta Olaf Scholz német kancellár kedden.

2022. október 11., 11:06

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök lépéseivel meg akarja osztani Európát és a német társadalmat, de nem fog sikerrel járni – szögezte le egy konferencián. Németország átvészeli a telet, ha az állampolgárok, a vállalatok és a döntéshozók továbbra is alkalmazkodnak az ország megváltozott energiapiaci helyzetéhez – hangsúlyozta.

Hozzátette: Németország majdnem elérte a célt, és a gáztározók töltöttségének szintje közel 95 százalékos.

(Kiemelt képünk:  Olaf Scholz német pénzügyminiszter, alkancellár és a szociáldemokrata SPD kancellárjelöltje felveszi kabátját, miközben autóval érkezik a német Zöldek, a Szabad Demokrata Párt (FDP) és az SPD koalíciós tárgyalásainak kezdete előtti sajtótájékoztatóra Berlinben 2021. október 21-én. Fotó: INA FASSBENDER / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.