Rodoszon tesztvakációznak a holland turisták

A nyaralási csomag egész jó áron van, nagyon sokan jelentkeztek. 

2021. április 13., 13:24

Szerző:

Közel 200 holland turista egy görög hotelben rendhagyó, Covid–19-es világjárvány-vakáción vesz részt – írja a Reuters. A fejenként 399 eurós (138 ezer forintos) nyaralási csomagra meglepően sok, 25 ezer érdeklődés érkezett.

Az all inclusive-csomag a korlátlan étel- és italfogyasztás, valamint medencehasználat mellett némi luxusbörtön-érzést is magában foglal. A vendégek ugyanis nem hagyhatják el a hotelt. Szigorú maszkviselési előírások és a másfél méteres védőtávolság betartása mellett az Égei-tengerben csak a szobájuk erkélyéről gyönyörködhetnek.

Korábban el sem tudtam volna képzelni egy ilyen üdülést, de most a rendkívüli körülmények apropóján ezzel kell beérnünk. Magam is meglepődtem, de kimondottan élvezem! – áradozott az egyik turista, a 49 éves Terry Oorschot, civilben IT-szakember. A görög gazdaságot egyébként nagyon mélyen érintette a turisták elmaradása a világjárvány alatt. Tavaly, a 2019-es évhez képest negyedére csökkent a fizetővendégek száma. – Rendkívül fontos, hogy visszatérjenek a vendégek, az ilyen megoldásokat is csak üdvözölni tudjuk – nyilatkozta Konstantinos Taraslias, a negyedik legnagyobb görög sziget, Rodosz turizmusért felelős vezetőhelyettese.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)