Robbantottak az orosz nagykövetségnél

A támadást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára. 

2022. szeptember 5., 18:58

Szerző:

Legkevesebb hat ember életét vesztette és tízen megsérültek, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát Oroszország kabuli nagykövetségénél hétfőn, közölte az afgán külügyminisztérium, írja a 24.hu. 

A Reuters beszámolója szerint a támadót agyonlőtték a rendőrök, ahogy közelített az épület bejáratához, a robbanószerkezet azonban működésbe lépett. Az áldozatok között van a nagykövetség két munkatársa és négy afgán állampolgár.

Oroszország egyike azon kevés államoknak, melyek továbbra is nagykövetséget működtetnek Kabulban azok után, hogy a tálibok visszavették az irányítást az ország felett több mint egy éve. Ugyan nem ismerik el a tálib kormányt, a tisztviselőikkel formális kapcsolatban állnak, írja a lap. 

A támadást egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tálib fegyveresek Kabulban, 2022. június 18-án. Fotó: AFP)

Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg immár mentességet élvez a vádhatósággal szemben a Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságíró 2018-as meggyilkolása miatt az Egyesült Államokban indított perben, mivel múlt héten a szunnita királyság miniszterelnökévé nevezték ki - jelentették ki a trónörökös ügyvédei egy amerikai bíróságon hétfőn.