Két öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát Tuniszban

2019. június 27., 14:15

Szerző:

Két öngyilkos merénylő is felrobbantotta csütörtökön magát Tunézia fővárosában. Az első Tunisz belvárosban robbantott, a Sky News Arabíjja híradása szerint a detonációban legalább négyen megsebesültek.

A hírtelevízió szerint nem kizárt, hogy két halottja is van az első támadásnak, de ezt hivatalos források nem erősítették meg. A merénylő egy rendőrautó közelében robbantotta fel magát, nem messze a francia nagykövetségtől. A Sky News Arabíjja úgy tudja, hogy volt még egy merénylő, és ő jelenleg a tunéziai főváros központjában bujkál.

Nem sokkal később egy második öngyilkos merénylő is felrobbantotta magát Tuniszban, a tunéziai belügyminisztérium közleménye szerint a támadásban egy rendőrtiszt meghalt.

Az al-Arabíjja pánarab televízió értesülései szerint a második robbantást a belvárosban lévő terrorelhárító központ parkolójában követték el, és abban négy ember sebesült meg.

A rendőrség mindkét helyszín környékét lezárta.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.