Oroszország újra támad se áram, se víz Kijevben, leállították az atomblokkokat

Az orosz erők ismét csapást mértek Kijevre, ahol a támadások következtében akadozik az áram és a vízellátás. 

2022. november 23., 15:42

Szerző:

Kijevben nincs áram és víz azt követően, hogy az orosz erők újabb kiterjedt csapást mértek Ukrajnára. A rakétacsapások hatására az ország egyes részein atomerőművi blokkokat is le kellett állítani. Az egész kijevi régió áram nélkül maradt, miután orosz légicsapások a kritikus infrastruktúrát érték– fogalmazott Olekszij Kuleba, a regionális katonai közigazgatás vezetője – írja a skynews.com. 

Ukrajna nagy részén újból légiriadót rendeltek el. Számos atomblokkot leállítottak már korábban a dél-ukrajnai Pivdennoukrainszk atomerőműben, mert áramkimaradás történt az orosz légicsapások során – közölte az ukrán atomenergiai-vállalat. Eközben egy helyi tisztviselő arról számolt, a nyugat-ukrajnai Hmelnickij atomerőműben sem működnek az atomblokkok a támadások során kialakult vízhiány miatt. 

Vitalij Klicsko, Kijev polgármesterének beszámolója szerint „a főváros egyik infrastrukturális létesítményét érte csapás". A kijevi polgármester arra buzdította az embereket, hogy maradjanak óvóhelyeken, mert a légiriadó továbbra is tart. Klicsko egyelőre nem árult el további részleteket, és arról sem adott bővebb információkat, hogy pontosan milyen létesítményeket ért találat. Oroszország az elmúlt hetekben többször is rakétacsapást  mért Ukrajna kritikus infrastruktúrájára, annak érdekében, hogy az egész ország áram és víz ellátását akadályozza. 

(Kiemelt kép: Ukrán mentőegységek dolgoznak egy orosz rakéta által eltalált lakóépület előtt Kijevben 2022. június 26-án. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

2022. december 7., 11:55

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.