Rendkívüli: Az EU kész újabb masszív szankciókat elfogadni Oroszország ellen

A cél a tűzszünet elérése és az orosz csapatok kivonása az országból.

2022. március 11., 16:53

Szerző:

Emmanuel Macron francia államfő megerősítette, hogy az Európai Unió kész „újabb masszív szankciókat” elfogadni Oroszországgal szemben, amennyiben folytatja a háborút Ukrajna ellen.

„Ha a dolgok folytatódnak katonai téren, újabb szankciókat fogadunk el, beleértve a masszív szankciókat is” – jelentette ki pénteken a francia elnök az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójának záró sajtótájékoztatóján Versailles-ban.

Emmanuel Macron hozzátette, hogy az EU a végsőkig támogatja Ukrajnát, a cél a tűzszünet elérése és az orosz csapatok kivonása az országból.

(Kiemelt kép: Emmanuel Macron francia elnök sajtótájékoztatón vesz részt az Európai Unió (EU) és az Afrikai Unió (AU) csúcstalálkozójának második napján az Európai Tanács épületében Brüsszelben 2022. február 18-án. Fotó: JOHANNA GERON / POOL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.