Rajtaütés Szíriában, legalább huszonegyen meghaltak

Egy aktivistahálózattal rendelkező szervezet állítása szerint a csapatszállítókat ért támadásban a katonák mellett a szíriai hírszerzés több tagja is életét vesztette.

2021. március 17., 06:28

Szerző:

A szíriai biztonsági erők huszonegy tagja vesztette életét egy rajtaütésben a dél-szíriai Deraa városának közelében - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet kedden.

Az angliai székhelyű, de Szíriában kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező szervezet állítása szerint a csapatszállítókat ért támadásban a katonák mellett a szíriai hírszerzés több tagja is életét vesztette.

Az OSDH úgy tudja, egy helyi milícia felelős a történtekért.

A SANA állami hírügynökség szintén beszámolt az esetről, de nem említette az áldozatok számát.

Deraa és térsége 2018-ban került vissza nagy részben a kormányerők ellenőrzése alá. A lázadók akkor a damaszkuszi vezetést pártoló Oroszország közvetítésével békéltetési megállapodást kötöttek, miszerint bizonyos területek továbbra is az egykori felkelők kezén maradhattak. Az egyezségek dacára a térségben rendszeresek a feszültségek és a halálos áldozatokkal járó összecsapások.

(MTI)

 (A kiemelt kép illusztráció/Forrás:MTI/EPA/Atef Szafadi)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.