Putyin a titkosszolgálattól és egy közelgő puccstól fél

Vagyim Denyiszenko szerint Putyin félelmében nem váltotta le Sojgut és Geraszimovot. 

2022. október 9., 12:09

Szerző:

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem tudta elbocsátani Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov vezérkari főnököt, mivel fél attól, hogy az FSZB képviselői teljesen átveszik a hatalmat – mondta Vagyim Denyiszenko, az ukrán belügyminisztérium tanácsadója, írja az Index.

Az Espresso televíziós csatornán a tanácsadó elmondta: „Mindenki arra számított, hogy a védelmi minisztériumban vezetőváltás lesz. Putyin félt leváltani mind Sojgut, mind Geraszimovot, mert nagyon közel állnak hozzá”.

Fél az FSZB megerősítésétől, mert tudja, hogy a puccsokat a hadsereg vagy a különleges szolgálatok hajtják végre

– magyarázta Denyiszenko.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszél a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) vezetőinek szamarkandi csúcstalálkozóján 2022. szeptember 16-án. Fotó: Szergej BOBILJOV / SPUTNIK / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.