Részeg tivornyává fajult az ukrán-román pópatalálkozó

Eredetileg csak együtt akartak utazni Vaslui városába, aztán italozni kezdtek...

2022. május 21., 19:16

Szerző:

Akár egy vicc is kezdődhetne úgy 2022-ben, hogy mi történik, ha a román és az ukrán pópa találkozót szerveznek. Csakhogy egy valós történet minden viccnél abszurdabb helyzetet produkált Romániában. A Főtér.ro beszámolt arról az esetről, amelynek során egy Neamț városában, Vaslui megyében szolgáló román, görökeleti pap és az ukrajnai Csernyivciben szolgáló ukrán pap megbeszélték, hogy együtt utazzanak tovább.

Csakhogy italozni kezdtek, majd meg kellett állniuk, mert a román pap rosszul lett, és hánynia kellett. Ezek után a tűző napon elájult.

Az esetet a Vremena Noua napilap videóra vette. Azt a Főtér.ro szerint sem tudni, hol kezdtek alkoholt fogyasztani a tisztelendők, és hogy melyikük vezethette az autót ittasan. A szemtanúk mindenesetre mentőt hívtak a bajbajutott pópákhoz. Az ukrán pap, miután maga sem volt sokkal jobb állapotban román kollégájánál az eset után végül úgy döntött, inkább visszamegy a háború sújtotta Ukrajnába.

(Kiemelt kép: Képkivágás a román Vremea Noua esetről készült videójából)

Tegnap 18:46

Elfogadta csütörtöki rendkívüli ülésén a román kormány a pedagógusoknak havi 1000 lej (75 ezer forint), a tanügyi kisegítő személyzetnek pedig 400 lej bruttó béremelést bevezető sürgősségi kormányrendeletet, a román vezetők szerint ezzel a pedagógusok minden követelése teljesült, véget kell vetniük a május 22-e óta tartó általános sztrájknak.

A zambiai Ndolában a legfelsőbb bíróság csütörtökön felmentette a gyerekkereskedelem gyanújával hét hónappal ezelőtt őrizetbe vett horvát állampolgárokat – közölte Vedrana Simundza Nikolic, a horvát igazságügyi minisztérium államtitkára. A hírt a külügyminisztérium is megerősítette.

Megváltozott a Donyeck megyei Bahmut városánál a hadművelet formátuma, ezért átmenetileg szünetelnek a harcok – jelentette ki Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erőinek parancsnoka csütörtökön az Ukrajinszka Pravda hírportálnak adott nyilatkozatában.

2023. június 1., 16:01

További támogatásukról biztosították Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban az Európai Politikai Közösség moldovai csúcstalálkozójának megnyitásakor felszólaló állam- és kormányfők. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a NATO-csatlakozás egyértelmű támogatására kérte a résztvevőket.