Részeg tivornyává fajult az ukrán-román pópatalálkozó

Eredetileg csak együtt akartak utazni Vaslui városába, aztán italozni kezdtek...

2022. május 21., 19:16

Szerző:

Akár egy vicc is kezdődhetne úgy 2022-ben, hogy mi történik, ha a román és az ukrán pópa találkozót szerveznek. Csakhogy egy valós történet minden viccnél abszurdabb helyzetet produkált Romániában. A Főtér.ro beszámolt arról az esetről, amelynek során egy Neamț városában, Vaslui megyében szolgáló román, görökeleti pap és az ukrajnai Csernyivciben szolgáló ukrán pap megbeszélték, hogy együtt utazzanak tovább.

Csakhogy italozni kezdtek, majd meg kellett állniuk, mert a román pap rosszul lett, és hánynia kellett. Ezek után a tűző napon elájult.

Az esetet a Vremena Noua napilap videóra vette. Azt a Főtér.ro szerint sem tudni, hol kezdtek alkoholt fogyasztani a tisztelendők, és hogy melyikük vezethette az autót ittasan. A szemtanúk mindenesetre mentőt hívtak a bajbajutott pópákhoz. Az ukrán pap, miután maga sem volt sokkal jobb állapotban román kollégájánál az eset után végül úgy döntött, inkább visszamegy a háború sújtotta Ukrajnába.

(Kiemelt kép: Képkivágás a román Vremea Noua esetről készült videójából)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.