Pofonok és székek is repültek a szenegáli parlamentben

Az egyik szenegáli képviselő egy szóváltás után felpofozta kollégáját, aki ezért hozzávágott egy széket.

2022. december 3., 13:17

Szerző:

A szenegáli parlamentben erőszakos verekedés tört ki, miután egy férfi képviselő arcon ütötte egyik női kollégáját – írta a DW.

Csütörtökön Massata Samb a költségvetés ismertetése közben bírálta Amy Ndiaye Gnibyt, aki gúnyolódva reagált Samb kritikájára. Samb ekkor lépett oda Gnibyhez, és felpofozta. Gniby válaszul Samb felé hajított egy széket, ami után a nőt egy másik képviselő a földre lökte. Erre több politikus hangosan elkezdte séretegni egymást, és később majdnem repült egy másik szék is valamint pár ütés még elszállt a képviselők között. Az ülést felfüggesztették.

A feszültség a kormányzó és az ellenzéki politikusok között a júliusi parlamenti választások óta egyre nő, amelyeken a kormánypárt elvesztette kényelmes többségét.

(Fotó: CARMEN ABD ALI / AFP)

21:06

A „barátságtalan államokhoz” kötődő külföldi tulajdon, köztük ukrán üzletemberek vagyontárgyainak államosításáról fogadott el pénteken határozatot az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím államtanácsa, a listán mintegy félezer objektum szerepel.

17:53

Januárban 53 éves mélypontra süllyedt Amerikában a munkanélküliségi ráta. A szabadidős- és vendéglátóipar 128 000 új munkahelyet teremtett, és ezzel az összes ágazat élére állt. Jelentősen bővült még a szakmai és üzleti szolgáltatások (82 000), a kormányzati szektor (74 000) és az egészségügy (58 000).