Annyira durva volt az orosz propagandista, hogy még Moszkva is felfüggesztette állásából

Anton Kraszovszkij, a nemzetközi nyelvű RT orosz propagandacsatorna műsorvezetője korábban arról beszélt az orosz tévében, hogy a folyókba kell dobálni az ukrán gyerekeket és ki kell irtani az ukránokat az országból, mielőtt átveszi azt Moszkva. Az RT felfüggesztette állásából.

2022. október 24., 08:52

Szerző:

Felfüggesztette a moszkvai állami hírcsatorna, az RT állásából azt a propagandistát, aki korábban arról beszélt, az orosz hadseregnek tömegesen kellene kiirtani az ukrán civileket, mert azok „undorítóak, buták és visszataszítóak”. Anton Kraszovszkij műsorában, az RT orosz adásán kezdett dühroham-szerű monológba, Margarita Szimonjan, az RT főszerkesztője azonban hétfőn közölte, a szöveg annyira durva volt, hogy felfüggesztik Kraszovszkijt állásából.

Ez a sok mindent eltűrő orosz televíziótól rendkívüli lépés.

Kraszovszkij egy vendéggel éppen az ukránok természetéről csevegett, amikor a műsorvezető még az orosz propagandatévében is szokatlan dührohamba kezdett, először azt mondta, egy folyóba kellene belelőni az összes „alsóbb rendű” ukrán gyereket, majd arról kezdett el beszélni, hogy „visszataszító kárpáti sárkunyhóikba” kell bezárni őket, és a kunyhókat felgyújtani.

A szavaktól még vendége is elhatárolódott, aki kifejezte, nem kell egész Ukrajnát elfoglalnia szerinte Putyin hadseregének, mert „nem szeretne olyan emberekkel egy országban élni”, mint az ukránok. De Kraszovszkij erre a megjegyzésre is csak úgy reagált:

„Ezért kell mindet kiirtani onnan.”

A felfüggesztés mutatja, szavai minden bizonnyal nem egyeztetett módon, a Kreml áldásával kerültek adásba Oroszországban, és noha az állami propagandában egyáltalán nem szokatlan az ukránokkal szembeni, kollektív gyűlölet terjesztése, ez a produkció már oda is sok volt.

(Kiemelt kép: Anton Kraszovszkij. Fotó: Képkivágás az orosz RT műsorából, WeTranslate.com)