Az oroszok szerint az ukránok a saját területükön akarnak atomfegyvert bevetni

A taktikai atomfegyver bevetésével az ukránok az „oroszok iránti bizalmat akarják aláásni.”

2022. október 23., 16:17

Szerző:

Az orosz minisztérium szerint az ukrajnai helyzetben egyre nagyobb a veszélye az „ellenőrizetlen eszkalációnak”. A Ria Novosztyi orosz állami hírügynökség azt állította, hogy Kijev gyakorlatilag befejezte egy kis taktikai atomfegyver előállítását, és készen áll arra, hogy saját területén működésbe hozza azt, és „ezzel erőteljes oroszellenes kampányt indítson, amelynek célja a Moszkva iránti bizalom aláásása”.

Eközben Szergej Sojgu, orosz védelmi miniszter szerint „fennáll a veszély, hogy Ukrajna piszkos bombát vet be a konfliktus kiterjesztése érdekében”. Putyin bizalmasa ezt a francia és török hivatali kollégáival közölte. Sojgu előbb Sébastien Lecornuval, majd Hulusi Akar török védelmi miniszterrel beszélt.

A piszkos bomba olyan hagyományos robbanószerkezet, amely radioaktív anyagot szór szét.

(Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter (j) és Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke megbeszélést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában 2022. február 27-én. MTI/AP/Szputnyik/Alekszej Nyikolszkij)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.