Abszurdnak tartják az ukránok, hogy saját maguk ellen vetnének be piszkos bombát

Az ukránok szerint nem csak abszurd, de veszélyes is az az oroszok állítása, miszerint maguk ellen vetnének be piszkos bombát. 

2022. október 23., 20:27

Szerző:

Veszélyesnek és abszurdnak nevezte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter vasárnap azt az orosz vádat, amely szerint Ukrajna piszkos bombát készülne bevetni.

„Az oroszok szoktak másokat megvádolni olyasmivel, amit ők készülnek elkövetni”

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter francia és török hivatali kollégáival folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során állította: fennáll a veszély, hogy Ukrajna „piszkos bombát” vet be a konfliktus kiterjesztése érdekében.

Kuleba a Twitteren azt írta: „Oroszország hazugságai arról, hogy állítólag Ukrajna piszkos bomba bevetését tervezi, éppoly abszurdak, mint amennyire veszélyesek.

„Először is, Ukrajna az atomsorompó-szerződés elkötelezett részese. Nincsenek piszkos bombáink és nem is tervezünk ilyeneket előállítani. Másodszor, az oroszok gyakran másokat vádolnak olyasmivel, amit ők maguk készülnek elkövetni”

–tette hozzá a miniszter.

(Kiemelt kép: Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter felszólal a Közgyűlés 58. plenáris ülésén az orosz-ukrán konfliktusról New Yorkban 2022. február 23-án. Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP)