Zelenszkij elmondta, mit kell tenni, hogyha Oroszország atomfegyverhez nyúl

Zelenszkij szerint minden egyes orosz embernek meg kellene tudnia, hogy Putyin ukránokat öl. 

2022. október 23., 06:29

Szerző:

Abban az esetben, ha Oroszország atomcsapást mérne az ukrán elnöki hivatalra, a világnak Kreml elleni csapással kellene válaszolnia − mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CTV-nek és a CBC-nek adott interjújában, írja az Index. 

Nem számít, hogy Ukrajna NATO-tag vagy sem. Ez a háború Európában zajlik. Senki sem zsarolhat csak úgy, mint egy terrorista

− mondta Zelenszkij. Hozzátette, hogy a Kreml elleni csapás olyan, mint mikor egy ember megöl vagy kirabol egy másikat: tudod, hogy nem helyes, amit tettél, és börtönbe kerülsz, mert bűnös vagy.

Volodimir Zelenszkij szerint fontos lenne, hogy az oroszok megtudják, hogy Putyin ukránokat öl.

Ha nem gyakorolsz nyomást az elnökre, a világ elszigetel téged. A világ nem fog veled beszélni, mert te is a fenyegetések nyelvét beszéled

− tette hozzá az ukrán elnök.

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatón beszél Lengyelország, Litvánia, Észtország és Lettország elnökével Kijevben, 2022. április 13-án. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.