Madarak miatt, kigyulladt hajtóművel a kukoricásban kellett kényszerleszállást végrehajtania egy utasszállító repülőnek

2019. augusztus 15., 09:30

Szerző:

Kényszerleszállást hajtott végre Moszkva közelében csütörtök hajnalban az Ural Airlines légitársaság egyik utasszállító repülőgépe, miután

mindkét hajtóműve madarat szippantott be.

Az Airbus 321-es egyik hajtóműve kigyulladt. Az incidens miatt 23 sérültet, köztük öt gyereket kórházba kellett szállítani. Az orosz hírügynökségek első jelentéseikben még nem tudtak sérültekről. A baleset ennek ellenére vezető hír lett, miután az oroszországi légi közlekedésben az elmúlt években több halálos végű szerencsétlenség történt.

Fotó: Wikipedia/Raimund Stehmann

Az U6178-as járat az orosz fővárosból Szimferopolba, a Krím félszigetre tartott, fedélzetén 234 főnyi utassal és személyzettel. A gép mintegy 15 percnyi repülés után, kikapcsolt hajtóművekkel landolt egy kukoricaföldön a Moszkvától északkeletre lévő Zsukovszkij Repülőtér közelében.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.