„Orosz hadihajó: Menj a picsába!” – tájékoztat az ukrán autópálya-felügyelet

Nem mindennapi útbaigazítást kapnak a megszállók az ukrán utakon.

2022. február 27., 15:33

Szerző:

A Kígyó-sziget védőinek elhíresült mondata immár a jelek szerint eljutott az ukrán autópálya-felügyelethez is, legalábbis erről tanúskodik a kép, amelyet egy autós készített az általában útviszonyokról tájékoztató feliratról az egyik ukrajnai autópályán.

Az ukrán hatóságok tegnap óta aktívan próbálják a közúti táblák eltávolításával/összezavarásával nehezíteni az orosz csapatok előrenyomulását, de az efféle explicit utalás a helyes útirányra eddig nem volt jellemző.

(Kiemelt kép: Twitter/Nataliya Gumenyuk)

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.