Öngyilkos merénylő robbantott az orosz nagykövetségnél

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a kabuli orosz nagykövetség bejárata közelében, majd a támadót fegyveres őrök lőtték agyon, amint a kapuhoz közeledett – jelentette hétfőn a helyi rendőrség.

2022. szeptember 5., 12:12

Szerző:

„Mielőtt a célpontját elérte volna, az orosz nagykövetség őrei felismerték és lelőtték. Egyelőre áldozatokról nem tudni” – mondta el Mavlavi Szabir, az öngyilkos merénylő támadásának helyszínének rendőri vezetője. 

Oroszország egyike azon kevés országoknak, amelyek a tálibok több mint egy évvel ezelőtti hatalomátvétele után is fenntartották nagykövetségüket Kabulban. Noha Moszkva hivatalosan nem ismeri el a tálib vezetést, tárgyalásokat folytat üzemanyag és más árucikkek szállításáról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Tálib fegyveresek Kabulban, 2022. június 18-án. Fotó: AFP)

Tegnap 20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

Tegnap 20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Tegnap 19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

Tegnap 19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.