Öngyilkos merénylő robbantott az orosz nagykövetségnél

Öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet a kabuli orosz nagykövetség bejárata közelében, majd a támadót fegyveres őrök lőtték agyon, amint a kapuhoz közeledett – jelentette hétfőn a helyi rendőrség.

2022. szeptember 5., 12:12

Szerző:

„Mielőtt a célpontját elérte volna, az orosz nagykövetség őrei felismerték és lelőtték. Egyelőre áldozatokról nem tudni” – mondta el Mavlavi Szabir, az öngyilkos merénylő támadásának helyszínének rendőri vezetője. 

Oroszország egyike azon kevés országoknak, amelyek a tálibok több mint egy évvel ezelőtti hatalomátvétele után is fenntartották nagykövetségüket Kabulban. Noha Moszkva hivatalosan nem ismeri el a tálib vezetést, tárgyalásokat folytat üzemanyag és más árucikkek szállításáról.

(Kiemelt képünk illusztráció. Tálib fegyveresek Kabulban, 2022. június 18-án. Fotó: AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.