Védettségi igazolvány nélkül szállt a buszra – hatalmas összeget kell fizetnie egy férfinek

Újabb ország szigorít az oltatlanokkal szembeni korlátozásokon.

2021. december 6., 17:40

Szerző:

Olaszország hétfőtől az új védettségi igazolvánnyal szigorítja a korlátozásokat. Rómában már ki is szabtak egy 400 eurós (nagyjából 146 ezer forint) bírságot egy férfira, aki védettségi igazolvány nélkül szállt buszra – írja az Euronews

Olaszország a legújabb európai ország, amely szigorítja a be nem oltottakkal szembeni korlátozásokat. Az országban hétfőn lépett életbe a „szuper” védettségi igazolvány, amely lehetővé teszi, hogy

a beoltottak vagy a koronavírusból gyógyultak moziba, színházba, koncertekre, nagyobb sporteseményekre és beltéri éttermekbe mehessenek.

Korábban az ilyen helyszínekre való bejutáshoz elég volt az olaszországi alap egészségügyi igazolvány. Hétfőn Rómában rendőrök tucatjait vezényelték az utcára és a tömegközlekedési eszközökre, hogy az utazók védettségét ellenőrizzék.

Egy ilyen akció során kapta meg az első bírságot az az 50 éves római férfi, aki védettségi igazolvány nélkül szállt le a buszról.

Ennek fényében a férfi 400 eurós bírságot kapott

– mondta Stefano Napoli, a római városi rendőrség helyettes vezetője.

(Kiemelt kép: Green Pass az olaszországi L'Aquilában 2021. december 6-án. Fotó: Andrea Mancini / NurPhoto) 

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.