Nyugat-Ukrajnát támadták, hárman meghaltak

Kedden támadás érte Lviv és Voliny régiókat.

2023. augusztus 15., 11:06

Szerző:

Voliny régió fővárosában, Lutszkban egy ipari vállalatot ért támadás az éjszaka folyamán. Három halottról és több sérültről számol be Jurij Pohuljaiko kormányzó. Lviv régióban pedig rakétatámadás több tucat épületet és egy óvodai játszóteret is megrongált a régió fővárosában és környékén. Tizenöt embert kórházba szállítottak – közölte Makszim Kozytskij kormányzó. 

A helyi média szerint a 2022. februári orosz invázió kezdete óta ez volt a legnagyobb légitámadás Lviv régió ellen 

– számol be a Reuters.

 

A megtámadott régiók Lengyelországgal határosak, a fronttól több száz kilométerre találhatóak. 

Andrij Jermak, az ukrán elnöki adminisztráció vezetője szerint „az oroszok mindennapos terrorjának egyetlen célja van: megtörni minket, a harci kedvünket”.

Legalább két ember megsebesült a közép-ukrajnai Dnyipróban is, ahol Szerhij Liszak kormányzó szerint egy üzleti vállalkozást és egy sportkomplexumot ért találat.

A légierő közlése szerint tizenhat rakétát lőttek le, további áldozatokról nem érkezett azonnali jelentés.

(Kiemelt képünkön: Az Ukrán Sürgősségi Szolgálat által 2023. augusztus 15-én készített és közzétett kézi felvételen mentők egy lakóházban keletkezett tüzet oltanak, miután rakétacsapások érték Lvivet, az ukrajnai orosz invázió közepette. Lviv polgármestere szerint "sok rakétát lőttek le", de "lakóépületeket ért találat" a csapásban. AFP FOTÓ / UKRÁN KATASZTRÓFAVÉDELMI SZOLGÁLAT)