Vizsgálja a horvát rendőrség Borkai Zsolt és társai amatőr pornóba fulladó jachtkirándulását

2019. október 14., 13:00

Szerző:

A dubrovniki-neretvai rendőrség közlése szerint nem pontos az információ, miszerint Borkai Zsolt ellen nyomozást folytatnak, „azonban a médiaközlések alapján, amelyek Borkai úr dubrovniki tartózkodását lehetséges törvénytelenségekkel hozzák kapcsolatba, bűnügyi vizsgálat indult, hogy hitelesek-e az állítások az összes releváns körülménnyel és tényezővel kapcsolatban”.

Magyar Hang kérdezte meg a horvát rendőrséget arról, hogy igaz-e, hogy nyomozást folytatnak a győri fideszes polgármester ügyében. Erre válaszul erősítette meg a hatóság, hogy vizsgálat indult.

Borkai Zsoltról egy névtelen blogger kezdett információkat szivárogtatni, nem sokkal az önkormányzati választás előtt. Fényképek és videófelvételek szerint tavaly egy pünkösdi horvátországi úton a politikus és a hajón tartózkodó vendégek prostituáltak szolgáltatásait vették igénybe, ami Horvátországban illegális. A blog szerint a hajón kábítószert is fogyasztottak, azonban erre vonatkozóan eddig nem kerültek elő bizonyítékok.

Múlt héten a Párbeszéd és a Jobbik is bejelentette, hogy a horvát rendőrségnél is feljelentést tesznek.

Az atv.hu eközben úgy értesült fideszes forrásoktól, hogy miután Borkai Zsolt győzött Győrben, most olyan forgatókönyvet is mérlegelnek a kormánypártban, ami szerint a Fideszből kizárják, de függetlenként polgármester marad.

A portál szerint többen is olyan véleményt fogalmaznak meg a Fideszben, hogy nem kellene a tizenegyedik megyei jogú várost is átengedni az ellenzéknek. Azaz, nem biztos, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha lemondatnák Borkai Zsoltot. Az atv.hu forrásai azt nyilatkozták, hogy most azt a megoldást tartanák a Fideszben többen is a legjobbnak, ha kizárják őt a pártból, de függetlenként polgármester marad.

Vasárnap mindössze 641 szavazaton múlt Borkai győzelme. Tegnap 44 989 szavaztak Győrben, ebből 19 312-en Borkaira. Az összellenzéki jelölt, Glázer Tímea 43.86 százalékot szerzett, rá 18 641 választó voksolt.

Ez pedig azt jelenti, hogy nincs arra garancia, hogy Borkai Zsolt lemondása vagy lemondatása esetén a Fidesz jelöltje nyerné az időközi választást.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.