Nyolc halálos áldozatot követelt a razzia

Rio nem csak szép hely, de veszélyes is. 

2022. február 12., 21:14

Szerző:

Hírek szerint egy fosztogató bűnbanda, és egy rendőrök elleni támadásra készülő másik társaság ellen indult a rajtaütés.
Alig egy hete kötelezte a legfelsőbb bíróság a hatóságokat, hogy kerüljék az erőszakot, és a hasonló akciókban lehetőleg ne legyen annyi halálos áldozat.(Rendőrök a kábítószercsempészek elleni művelet során Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében 2021. május 6-án. Az akció során 25 ember, köztük egy rendőr életét vesztette. MTI/EPA/EFE/Andre Coelho)

21:33

Országuk védelmi célú légierejének egyesítéséről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban a dán, a svéd, a norvég és a finn légierő parancsnoka a németországi Ramsteinben létesített amerikai légitámaszponton – jelentették be a négy országban pénteken, és Jan Dam vezérőrnagy, a dán parancsnok a Reuters hírügynökségnek azt is elmondta, hogy a döntés hátterében az Oroszország által tavaly februárban Ukrajna ellen indított háború áll.

20:59

Az amerikai Idaho állam törvényhozása hétfőn megszavazott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné a halálbüntetések kivégzőosztag általi végrehajtását a méreginjekciók alternatívájaként. Ezzel az állam Mississippi, Utah, Oklahoma és Dél-Karolina után az ötödik amerikai tagállam, amelyben választhatóvá válhat ez a kivégzési mód – jelentette az AP hírügynökség.

20:23

Emmanuel Macron francia elnök pénteken, az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek brüsszeli találkozója után tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy áprilisban az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel együtt Pekingbe utazik, hogy tárgyalásokat folytasson Hszi Csin-ping kínai elnökkel az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

19:25

Oroszország idén nem vesz részt a Föld órája akcióban, mivel a mozgalom szervezője, a Természetvédelmi Világalap (WWF) felkerült a külföldi ügynöknek minősített szervezetek listájára – közölte pénteken Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírókkal.