Norvégia legyőzte a koronavírust

Nincs szükség több korlátozásra, eltörlik azokat.

2021. szeptember 24., 17:41

Szerző:

Norvégiában szombaton megszüntetik távolságtartást, a maszkok használatát, a homeoffice-t, visszatérhet minden az élet rendes kerékvágásába. Kinyitnak az éttermek és szórakozóhelyek is – írja a Guardian.

„561 nap telt el azóta, hogy békeidőben a legszigorúbb intézkedéseket vezettük be Norvégiában… most elérkezett az idő, hogy visszatérjünk a normális mindennapi élethez”

– mondta Erna Solberg miniszterelnök.

Azzal folytatta, hogy a lépés egy négylépcsős terv része, amely a járvány kezdetén elrendelt korlátozások megszüntetésére irányul. Ezt az utolsó lépést azonban többször elhalasztották a fertőzések aránya miatt. Az ország közegészségügyi intézete szerint a norvégok 76 százaléka kapott legalább egy adag Covid-19 elleni védőoltást, míg a lakosság 67% -a teljes mértékben oltott.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Michael Fousert / unsplash)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.