Netanjahu: a Hamász háborút kért és háborút fog kapni

Országos televíziós beszédet mondott Benjamin Netanjahu miniszterelnök. Mindeközben a Hezbolláhhoz közel álló források arról számolnak be, hogy Libanonban teljes mozgósítást rendeltek el, és állítólag sokan az észak-izraeli határ felé tartanak.

2023. október 10., 08:53

Szerző:

Izrael csak elkezdte a Hamász elleni csapásokat. Amit az elkövetkező napokban teszünk, annak évtizedekig komoly visszhangja lesz” – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök egy országos televíziós beszédében:

 

„A Hamász háborút kért és háborút fog kapni” 

– szögezte le.

Továbbá felszólította az izraeli ellenzéket, hogy „előfeltételek nélkül” csatlakozzanak a nemzeti egységkormányhoz, ahogy az 1967-ben a hatnapos háború előestéjén is történt – számol be róla a The Times of Israel.

A The Guardian emellett arról ír, hogy Netanjahu szerint Izrael válasza „megváltoztatja a Közel-Keletet”.

Az OSINTdefender X-csatorna bejegyzése szerint a Hezbolláhhoz közel álló források arról számolnak be, hogy Libanonban teljes mozgósítást rendeltek el, és állítólag sokan az észak-izraeli határ felé tartanak.

 (Kiemelt képünk: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (k) elnököl a kabinet heti ülésén a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban 2023. január 15-én. Menahem KAHANA / POOL / AFP)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.