Netanjahu: a Hamász háborút kért és háborút fog kapni

Országos televíziós beszédet mondott Benjamin Netanjahu miniszterelnök. Mindeközben a Hezbolláhhoz közel álló források arról számolnak be, hogy Libanonban teljes mozgósítást rendeltek el, és állítólag sokan az észak-izraeli határ felé tartanak.

2023. október 10., 08:53

Szerző:

Izrael csak elkezdte a Hamász elleni csapásokat. Amit az elkövetkező napokban teszünk, annak évtizedekig komoly visszhangja lesz” – mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnök egy országos televíziós beszédében:

 

„A Hamász háborút kért és háborút fog kapni” 

– szögezte le.

Továbbá felszólította az izraeli ellenzéket, hogy „előfeltételek nélkül” csatlakozzanak a nemzeti egységkormányhoz, ahogy az 1967-ben a hatnapos háború előestéjén is történt – számol be róla a The Times of Israel.

A The Guardian emellett arról ír, hogy Netanjahu szerint Izrael válasza „megváltoztatja a Közel-Keletet”.

Az OSINTdefender X-csatorna bejegyzése szerint a Hezbolláhhoz közel álló források arról számolnak be, hogy Libanonban teljes mozgósítást rendeltek el, és állítólag sokan az észak-izraeli határ felé tartanak.

 (Kiemelt képünk: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök (k) elnököl a kabinet heti ülésén a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatalban 2023. január 15-én. Menahem KAHANA / POOL / AFP)