Amerikában nem engedélyezik a 16 éven felüliek harmadik oltását

Pedig Joe Biden már indítaná a harmadik oltáskört.

2021. szeptember 18., 07:30

Szerző:

Nem engedélyezték a harmadik, megerősítő oltást a 16 éven felülieknek az Egyesült Államokban. A döntés az izraeli oltási kampányból szerzett adatok megvizsgálása után született, ugyanis felmerült a kérdés: szükséges-e egyáltalán a harmadik oltás, különösen a fiatalok körében.

Rossz fényt vet a döntés Joe Bidenre is, aki korábban arról beszélt, hogy már hétfőn megindítaná a harmadik oltáskört, ami arra utal, hogy nyomást gyakorolt a vizsgálatot védő független ügynökségekre. Mert azt is mondta, hogy csak és kizárólag az FDA és a Betegségmegelőzési Központ (CDC) jóváhagyásával rendelné el az extra Pfizer-oltást - írja az Index.

Még ha az FDA engedélyezte is volna a vakcinát a harmadik oltáshoz, utána a CDC-nek meg kellett volna állapítania, mely korcsoportoknak javasolt az erősítő védőoltás felvétele. Izraelben mindenesetre azt látták, hogy a harmadik oltás megerősíti a szervezetet a Covid-19-el szemben – írja az ABC News.

(Kiemelt képünk illusztráció: Tanárok oltást kapnak egy iskolában Daytonában, Ohio államban, 2021. február 10-én. Fotó: AFP | Megan Jelinger)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.