Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Egy kamionnal ütközött össze egy munkásokat szállító busz.

2020. november 25., 20:13

Szerző:

 

Legalább negyvenen vesztették életüket Brazília délkeleti részén egy buszbalesetben szerdán - közölte a dél-amerikai ország tűzoltósága.

A busz eddig ismeretlen okok miatt frontálisan ütközött egy teherautóval Sao Paulo állam egyik országútján Taguá városa mellett.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pt" dir="ltr">Acidente em rodovia no interior de SP provoca 22 mortes, diz PM <a href="https://t.co/sFe21LaDoH">https://t.co/sFe21LaDoH</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/G1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#G1</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Tagua%C3%AD?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Taguaí</a> <a href="https://t.co/DTmZ44T31n">pic.twitter.com/DTmZ44T31n</a></p>&mdash; G1 Itapetininga (@g1itapetininga) <a href="https://twitter.com/g1itapetininga/status/1331595363917160448?ref_src=twsrc%5Etfw">November 25, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

A hatóságok tájékoztatása szerint harmincheten a baleset helyszínén vesztették életüket, három másik ember pedig később hunyt el a szerencsétlenségben szerzett sérülései miatt. A G1 brazil hírportál a katonai rendőrségre hivatkozva úgy tudja, hogy tizenegy sérültet szállítottak a környező kórházakba.

A buszon egy textilgyár munkásai utaztak. Az utasok közül néhányan a jármű roncsai között rekedtek. Őket mentőegységek próbálják kiszabadítani.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.